Skip to main content Skip to footer

Revy i Augustenborg siden 1968

2023

Gas, Gys & Galskab

Som titlen lægger op til, dækkede revyforestilling vidt og bredt over temaer, som fyldte i den danske tidsånd. Energikrise, inflation og krig i Europa vil sammen med et hav af andre emner blive belyst i Als Revyens traditionelle stil med sjove sketcher, skarpe monologer og flotte sange.
2022

Det’ er først vores TOUR

Efter 2 års ufrivillig pause gav Als Revyen Coronaen baghjul og tyvstarte årets Tour de France med forestillingen “Det’ er først vores TOUR”. Et veloplagt publikum oplevede en af første revyoplevelser, der var klar igen på scenen efter den lange pause. Både erfarne men også nye skuespillere leverede et fedt revyshow på scenen i Kultursalen.

2021

Vi sir det ALS´å ik' (AFLYST)

Desværre måtte Als Revyen 2021 igen aflyses pga. Corona restriktionerne i Danmark. Vi havde eller besluttet at vi ikke ville sige "Corona" eller "mundbind" i revyen. Men det var ikke muligt at gennemføre prøver mm. med et forsamlingsforbud på over 6 - 10. I modsætning til året før, så aflyste vil allerede inden jul 2019, og det det store arbejde med opsætningen nåede ikke at komme i gang.

2020

Lige til grænsen (AFLYST)

Temaet var genforeningen af Sønderjylland der skulle fejre 100 års jubilæum om sommeren - derfor fik revyen titlen "Lige til Grænsen". Alt var klappet og klart og et veloplagt revyteam gennemførte generalprøven og det inviterede publikum var begejstret. Men samme aften ramte Coronaen os - Statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned og vi var tvunget til at aflyse vores forestillinger. En kæmpe nedtur for hele holdet.

Kun det inviterede publikum på ca. 60 så revyen til generalprøven, og der blev desværre ikke optaget video.

2019

Med nye øj'n

Med Als Revyen 2019 kom et begyndende generationsskifte i revyteamet, så derfor titlen "Med nye øj'n". Kristian Asmussen Gude-Hansen blev ny instruktør efter Peter Buhl, der efter 40 år med Augustenborg og Als Revyen havde valgt at trække sig lidt i baggrunden. 
Med de mange nye kræfter blev Als Revyen igen en succes når vi skal bedømme ud fra publikum og pressen, så det tegner godt for Als Revyen fremtid.

Ca. 1050 så Als Revyen 2020

2018

"Det rene guld!" var Als Revyens titel i 2018

2018 var et jubilæumsår. 50. årgang var vi kommet til, de første 40 som Augstenborg Revyen der blev opført på Augustenborghus og nu 10 gang med Als Revyen i Kultursalen. Det er da "Det rene guld" at det har været muligt, og det blev også fejret med en flot og festlig revy. 

1.150 glade gæster så revyen.

2017

"Spejder efter spor" var titlen på Als Revyen i 2017

Inspireret af den store "Spejdernes Lejr 2017" der skal være på Kær Vestermark i Sønderborg i juli, hvor spejderne vil "Sætte spor" så lå det lige til højrebenet at vi i Als Revyen har "Spejdet efter spor" så det blev årets tema.

1.150 så revyen der igen blev godt modtaget af publikum og presse. .

2016

"Kommer Københavnerne?" spurgte Als Revyen i 2016

Medarbejderne i NaturErhvervstyrelsen fik et chok da de fik at vide at derers arbejdsplads skulle flytte til Augustenborg Slot. Det fik stor mediedækning, ikke mange ville med.

Derfor stillede Als Revyens spørgsmålet "Kommer Københavnerne?" og det blev årets tema - sammen med ialt 35 programpunkter.

Revyen blev igen en succes med gode anmeldelser og publikumsrekord med 1.100 gæster.

Als Revyen vandt prisen for "Bedste Sceneshow" i DM i Revy 2016

2015

Tiltlen på Als Revyen 2015 var "Med vokseværk!"

Revyen er nu vokset så meget at det var nødvendig at lave en forstilling mere om torsdagen.

Det viste sig at være en god ide, for der blev igen slet publikumsrekord med 1.000 gæster.

Revyen fik meget flotte anmeldelser. Den blev rost for lethed og fart over feltet.

2014

I 2014 var det 150 års dagen for slaget på Dybbøl.

Det blev et tema i årets revye som fik titlen: "Vi fyrer den af!"

Mere end 900 hundrede så revyen så vi overvejer at udvidde med en ekstra forestilling til næste år.

2013

Als Revyen 2013 fik titlen "Det' dæl'me trALS" og det var det jo også, at Sønderborg tabte kampen om at blive Kulturhovedstad i 2017. Det var naturligvis et emne i revyen, der igen havde publikumsrekord med et publikum på 850.

2012

"Vi ta'r ALS'å ik' æ' skrald" var revyen titel i 2012. Alle husstande i Sønderborgkommune skulle have nye skraldespande og der skulle sorteres. Det og meget andet blev taget under kærlig behandling i Als evyen 2012. Målsætningen med at tiltrække publikum fra hele kommunen ser ud til at lykkes, 750 så revyen.

2011

Miav - Mon vi får kogALSkab? - hed revyen i 2011, og her var det bl.a. Sønderborg Kommunes nye brandingprojekt der fik en tur. Revyen satte igen publikumsrekord med 650 besøgende. Revyen havde fået succesfuld en optramning med hjælp fra skuespilleren Jan Hertz.

2010

Under sloganet: ”Vi spar’ ALS’å ikk’ på energien” tiltrak Als Revyen 2010 et rekordstort publikum på over 500 mennesker fra nær og fjern til de 3 forestillinger.

Som det fremgår af sloganet, var klimadebatten et af de store emner i revyen.

2009 - Ny revy ser dagens lys

Første Als Revy finder sted i den nyindrettede Kultursal i Aktivitets- og Kulturcenteret Augustenborghallerne. Takket være revyteamets store indsats er der kommet en helt ny scene op at stå, med tæpper og teknisk udstyr.

Navnet bliver ændret til Als Revyen, fordi ambitionen nu er at lave en ”lokal” revy for hele Als, i lyset af kommunesammenlægningen til Sønderborg Kommune. Revyen inspireres nu naturligvis også af emner udenfor Als.

Det lykkedes, revyen blev en succes, og den tiltrak publikum fra hele Als. Også i Revyteamets sammensætning afspejles kommunesammenlægningen med mange nye kræfter fra hele øen.

Als Revyen 2009 havde sloganet ”Det er slet ikk’ så trALS at bo på ALS”

2008 - Ingen revy - vi havde ingen scene...
1968-2007

Als Revyen er en videreførelse af Augustenborg Revyen, der i gennem 40 år har været opført på Augustenborghus.

Augustenborg Revyen havde 40 års jubilæumsforestilling i 2007 og det var også den sidste revy på Augustenborghus, da huset skulle nedrives for at give plads til et plejehjemsbyggeri.

Augustenborg Revyen udviklede sig gennem årene til en nærmest "professionel" amatørrevy, selvom det var en udpræget lokalrevy for den daværende Augustenborg Kommune.

I 2008 havde vi ingen scene - derfor ingen revy dette år.